Doelen

In juni 2001 is de stichting ’t Dierenduintje opgericht. De stichting zet zich in voor het behoud van de natuur. Nooit zijn er meer dier- en plantensoorten verdwenen dan in onze generatie. Aan ons de taak de natuur te behouden en bovendien: een toekomst te creëren waarin dieren en planten weer een kans krijgen. Waarvan niet alleen wij, maar ook onze kinderen kunnen genieten.

De doelstellingen van ’t Dierenduintje zijn:
natuureducatie; leren omgaan met flora en fauna
het houden van allerlei soorten dieren; geiten, schapen, varkens, kippen, duiven, eenden.
– het planten van bloemen en planten die aan het verdwijnen zijn of zeldzaam in de natuur voorkomen: vlindertuin, boomgaard en een moestuin.
– door middel van het tentoonstellen van een verzameling van oude boerenwerktuigen en
– gereedschappen het leven op een boerderij uitleggen.

Voorbeeld
Als kinderboerderij geven wij onze dieren een zo goed mogelijk bestaan. Dat houdt in dat wij niet houden van het brengen van onze dieren naar het slachthuis omdat ze ’te oud’ zijn. Dieren zijn dieren en zij dienen een goed leven te hebben.

Op onze kinderboerderij zijn dus zowel jonge als oude dieren te zien. Jonge dieren zijn vaak speels en spreken dus snel tot de verbeelding. Het voordeel van oude dieren is dat zij vaak gewend zijn aan mensen. Zij zullen dus niet snel iets naars doen tegen u of uw kind(eren).
Het werkt helaas niet op alle kinderboerderijen zo. Gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van mensen met een echt dierenhart.

Doelen 2023:
-Rieten kap vervangen van de stal